Proiecte în derulare

Reţea regională de voluntariat în servicii sociale Bihor – Satu Mare – Sălaj (VOLO)

Lider proiect: Caritas Catolica Oradea
Rolul nostru în proiect: partener
Finanţator: co-finanțat prin programul de cooperare elvețiano-român, Schema de Grant pentru ONG-uri, runda 2
Perioada de implementare: 01.02.2016 – 31.07.2017
Grupul ţintă: 30 ONG-uri active în domeniul social din cele 3 județe, 1520 potențiali voluntari
Obiectivul proiectului: Dezvoltarea capacității organizaționale și promovarea activităților  ONG-uri active în domeniul social din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj, prin crearea și mediatizarea unei Rețele regionale de voluntariat în servicii sociale
Pagina de web a proiectului: https://www.volonet.ro/

„Îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale romilor şi altor grupuri vulnerabile aflate în condiţii sociale de trai precare din regiunile Satu Mare şi Maramureş”

• Caritas Elveţia
  • Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, Cluj Napoca

Finanţator: Programul de cooperare Elveţiano-Român
Perioada de implementare: ianuarie 2014 – decembrie 2017
Grupul ţintă: comunităţile de romi din Ardud, Turulung şi Baia Mare
Obiectivul proiectului: integrarea comunităţilor de romi prin programe educative, de dezvoltare comunitară şi din domeniul sănătăţii. Pe parcursul implementării sale, proiectul va sprijini mai bine de 1000 de beneficiari (copii, tineri, adulţi)

„Voluntariat fără frontiere” - Proiect HUSKROUA 1101/ 091

• Asociaţia „Inspi-Ráció”, Nyíregyháza, Ungaria
  • Asociaţia pentru Protejarea Naturii şi Mediului Bereg, Ungaria
  • Asociaţia Catolică Sf. Marton Transcarpatia, Ucraina

Rolul nostru în proiect: partener
Finanţator: co-finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina
Perioada de implementare: februarie 2014 –septembrie 2015
Grupul ţintă: profesori şi 60 de elevi din regiunile implicate
Obiectivul proiectului: formarea voluntarilor pentru a deveni membri activi ai comunităţii, capabili să lucreze în echipă, respectiv pentru a îi face să recunoască că sunt responsabili pentru propria persoană, pentru mediul lor înconjurător, pentru societate şi sunt capabili să ia decizii responsabile, în mod individual

„Parteneriat pentru şanse egale pe piaţa muncii”

• Asociaţia Caritas Catolica Oradea
  • Asociaţia Caritas Alba Iulia

Rolul nostru în proiect: aplicant principal
Finanţator: Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Perioada de implementare: mai 2014 – octombrie 2015
Grupul ţintă: 570 de persoane, majoritatea femei, din regiunile de dezvoltare Vest şi Centru
Obiectivul proiectului: promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în vederea creşterii oportunităţilor de angajare şi dezvoltare profesională, prin activităţi de formare profesională (curs lucrător social, babysitter, îngrijitor la domiciliu, agent de curăţenie), sprijin pentru integrare socio-profesională şi schimb de bune practici

Proiectul „Sigur pot şi eu!”

Rolul nostru în proiect: aplicant principal
Finanţator: Consiliul Local Baia Mare prin Serviciul Public „Asistenţă Socială”
Perioada de implementare: 2014
Grupul ţintă: copii cu dizabilităţi şi/sau copii proveniţi din familii dezorganizate din Municipiul Satu Mare
Obiectivul proiectului: facilitarea accesului la educaţia alternativă a grupului ţintă, formarea unui grup de suport care să abordeze problemele copiilor cu nevoi speciale şi ale familiilor acestora. Implicarea activă a părinţilor în activităţile centrului de zi, dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale ale copiilor din centrul de zi prin asigurarea accesului la activităţi alternative de terapie prin artă

Proiectul „ONG-uri mai puternice împreună!”

• Confederaţia Caritas România
  • Asociaţia Caritas Alba Iulia
  • Fundaţia Pentru Voi
  • Fundaţia Alături de Voi România