Hírek

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén június 11-én, immár tizedik alkalommal szervezi meg a Jótékonysági Maratont. Az idei rendezvény bevételét az éhező családok helyzetének enyhítésére fordítják.

A németországi Rumänienhilfe Emmerting egyesület évek óta támogatja a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetet különböző segélyek által. Az egyesületet Raimund Said alapította és vezeti is, aki rendszeresen meglátogatja a szatmári Caritas több intézményét.

Május 12-én, a Romániai Caritas Konfederáció Szatmárnémetiben is megszervezte az Idősek Kávézója nevet viselő eseményt, melynek keretén belül a résztvevő idős személyek az őket nap mint nap érintő problémákról, életüket és a közösség többi tagjának életét befolyásoló helyi és országos politikákról értekezhettek, valamint megoldási javaslatokkal is jöhettek ezek jobbítására vonatkozóan.

Ünneplőbe öltözött idősek; udvarias, energikus férfiak; gyengéd mosolyú, örömkönnyektől csillogó szemű hölgyek; hagyományok; érzelmek; szerelmes dalok; jókedv - csupán néhány szó, mellyel jellemezni lehetne a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet „Reménység” Központja által május 5-én megtartott Májusi Bált.