Concert de tobe sub semnul prieteniei

130 de școlari și 6 pedagogi au participat la festivitatea de închidere a proiectului „Integrare prin muzică și artă”. 

Centrul Social Deschis „Casa Prieteniei” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a răsunat de glasuri de copii, cântece și sunet de tobe vineri, 14 decembrie, la festivitatea de închidere a proiectului „Integrare prin muzică și artă”. În cadrul proiectului realizat cu sprijinul financiar al Rotary Club Satu Mare au fost organizate 6 ateliere de creație la care au participat 30 de copii de la „Casa Prieteniei” împreună cu colegii lor de clasă. Tot datorită proiectului, 10 școlari au avut posibilitatea să participe timp de 3 luni la cursuri de percuție.
Rotary Club Satu Mare a fost reprezentat la eveniment de Csengeri Zsolt, iar din partea Organizației Caritas a fost prezent directorul general Ioan Roman și directorul economic Monica Huszti. Reprezentantul clubului sătmărean a subliniat că pentru Rotary sprijinirea educației copiilor proveniți din medii vulnerabile este foarte importantă, fiind vorba de un domeniu care facilitează dezvoltarea comunității sătmărene pe termen lung.
În prima parte a evenimentului au avut loc activități creative în cadrul cărora copiii de la „Casa Prieteniei” au confecționat decorații de Crăciun, care mai de care mai frumoase, împreună cu colegii lor clasă.
Momentul cel mai așteptat al festivității a fost concertul de tobe susținut de copiii de la „Casa Prieteniei” sub îndrumarea profesorului de percuție Didi Péter. Școlarii care au frecventat cursurile de tobe și-au dovedit talentul cântând la setul clasic de percuție, dar și la alte tipuri de tobe. Prestația micilor percuționiști a fost apreciată cu multe aplauze.
Între atelierul de creație și concertul de tobe, „Casa Prieteniei” a avut niște oaspeți speciali. Un grup de elevi de clasa a I-a și a III-a de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, însoțit de învățătoarele Gabrus Andrea și Kováts Éva a interpretat istoria nașterii pruncului Iisus. Directorul Ioan Roman a mulțumit copiilor și pedagogilor pentru frumoasa scenetă, și a adus mulțumiri atât conducerii cât și personalului didactic al Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade” pentru buna și fructuoasa colaborare din acest an.
Proiectul „Integrare prin muzică și artă” s-a dovedit a fi un proiect de succes. Acesta a deschis noi căi pentru o integrare eficientă, a creat legături mai strânse între copii, căci ei vor avea parte încă de foarte multe experiențe școlare plăcute care merită să fie trăite împreună.