Fă un gest de solidaritate! Oamenii din Haiti au nevoie de ajutorul tău!

Caritas Haiti, deşi birourile i-au fost distruse complet iar directorul organizaţiei, arhiepiscopul Joseph Serge Miot, a murit în urma cutremurului, a început imediat să sprijine populaţia cea mai afectată. Din depozitele proprii au fost distribuite alimente, pături şi corturi.

Alte ajutoare sunt aduse din ţară vecina, Republica Dominicană, de exemplu 50.000 de pachete cu alimente. Pe lângă alimente sunt trimise şi tablete dezinfectante pentru apă, recipiente pentru apă, pachete cu materiale igienico-sanitare şi folii de protecţie. În Port-au-Prince au fost organizate 25 de puncte de distribuţie pentru ajutoare.

Între timp au sosit şi primele echipe de specialişti din partea diferitelor organizaţii Caritas din Europa şi America. Ei au adus echipamente medicale şi aparatură pentru pregătirea apei potabile, dar şi corturi speciale care vor fi folosite ca adăposturi temporare.

Confederaţia Caritas România se alătură eforturilor organizaţiilor Caritas din toată lumea şi doreşte să contribuie la finanţarea programelor de ajutorare oferite populaţiei din Haiti. Puteţi fi alături de noi în această acţiune donând pentru cei afectaţi în următorul cont bancar: RO20 BACX 0000 0000 3011 7002 deschis la UniCredit Tiriac Bank Sucursala Charles de Gaulle. SWIFT: BACXROBU Titular cont: Confederația Caritas Romania Adresa: Str. Washington, nr. 38, sector 1, Bucureşti CUI: 7426217

De asemenea, puteţi dona pentru ajutorarea victimelor din Haiti pe 31 ianuarie în oricare biserică catolică din România, această colectă fiind organizată în urma deciziei Conferinţei Episcopale Române. Sumele adunate în cadrul campaniei de strângere de fonduri vor fi folosite, prin intermediul partenerilor Caritas din zonă, pentru programul de ajutorare şi reconstrucţie în Haiti.

Egidiu Condac Preşedinte Confederaţia Caritas România

Pentru informaţii suplimentare sunaţi la 0745-128.699 (Thomas Hackl) sau scrieţi la adresa de mail: emergency@caritas.org.ro