25 de ani de speranță, dragoste și grijă

Centrul de Zi „Speranța” pentru Vârstnici al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a marcat 25 de ani de existență.

În data de 2 mai 1993 și-a deschis porțile unul din cele mai vechi cluburi de vârstnici din județ pentru a oferi soluții la problemele sociale ale pensionarilor. De-a lungul anilor sute de vârstnici au trecut pragul instituției, unde și-au făcut prieteni care i-au ajutat să depășească momentele grele și care s-au bucurat alături de ei de succese.

În cadrul tradiționalei serenade de mai, în data de 3 mai, s-au sărbătorit și cei 25 de ani de existență a clubului. Evenimentul a fost deschis de Hauler Magdolna, coordonatoarea instituției, apoi invitații au adresat câteva cuvinte de nădejde celor 80 de vârstnici prezenți. PSSa episcop Schönberger Jenő și-a arătat aprecierea față de activitatea derulată de clubul Caritas, afirmând că Centrul de Zi „Speranța” pentru Vârstnici este o dovadă minunată al faptului că Dumnezeu ne iubește, chiar dacă suntem bătrâni, chiar și atunci când credem că nimeni nu mai are nevoie de noi, când ne simțim inutili. Directorul general al Organizației Caritas, Ladislau Lang a afirmat că „Denumirea centrului a fost aleasă foarte bine, căci toată atmosfera clubului emană speranță.” Preotul romano-catolic Román János a caracterizat cei 25 de ani din istoria centrului ca fiind expresia unui drum comun și a unui scop comun. Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și-a exprimat admirația față de elanul membrilor de club și de înțelegerea care domină colaborarea dintre vârstnici. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a remarcat că: „De câte ori vin la acest club, totdeauna mă încarc cu energie, cu speranță, căci atunci când vă privesc văd numai oameni care nu au trăit degeaba.”

În semn de recunoștință pentru munca devotată, Lang Ladislau a înmânat o diplomă de merit cordonatoarei centrului, menționând că dânsa are un rol important în faptul că instituția a ajuns la o vârstă atât de frumoasă.

Festivitatea a continuat cu recitarea unor poezii dedicate aniversării centrului. Apoi a început serenada de mai, cel mai colorat și mai spectaculos eveniment de club care oferă șansa an de an vârstnicilor să retrăiască vremurile tinereții.

La finalul evenimentului au fost felicitați membrii de club născuți în lunile aprilie și mai. Sărbătoriții lunii aprilie: Neguran Irina, Marian Lena, Biczó József, Kovács Erzsébet, Szabó Rozália, Panas Gheorghe, Szarvadi Julianna, Sava Erzsébet, Hamza Ioan, Timoc Paulina, Miclăuș Maria, Kuki Renata, Szűcs Ilona, Ioniță Ion, Vass Katalin, Fehér Katalin și Vatra Gheorghe au primit câte-un fir de garoafă albă. Membrii de club născuți în luna mai: Bordas Ida, Bohoni Imre, Gabriel Maria, Tordai Rozália, Koskocsák Ilona, Anghiuș Maria și Popescu Gelu au fost felicitați și ei de colegii lor.

Începând de astăzi Centrul de Zi „Speranța” pentru Vârstnici se pregătește pentru următorii 25 de ani, pentru un nou sfert de secol plin de împliniri și bucurii.