Carnavalul îndrăgostiților

Centrul de Zi „Speranța” pentru Vârstnici a organizat o petrecere de carnaval și a marcat totodată și Ziua Îndrăgostiților.

Ziua de 12 februarie a fost una extrem de voioasă și activă pentru vârstnicii care frecventează Clubul „Speranța” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare. Pensionarii au sărbătorit carnavalul și Ziua Îndrăgostiților.
Evenimentul a fost deschis de coordonatoarea centrului, Hauler Magdolna, care a introdus rând pe rând vârstnicii costumați în personaje care mai de care mai haioase. Se spune că fără clovn nu există carnaval, de aceea prezentarea costumelor a început tocmai cu un clov. Au urmat vânzătoarea de ziare, vrăjitoarea, buburuza, călugărița, noaptea, familia Flinstone, florăreasa, țărăncuța, preotul, perechea indiană și cântărețul mexican. Membri fideli ai Centrului „Speranța”, Puiu Mircea și Rozalia au delectat publicul cu o mică scenetă. La finalul prezentării și-a făcut apariția un personaj misterios – al patrulea mușchetar, care până la urmă și-a dezvăluit adevărata identitate, el fiind nimeni altul decât Ioan Roman, directorul Organizației Caritas, care a ales să împărtășească emoțiile și bucuriile pensionarilor și cu această ocazie deosebită.
Centrul „Speranța” pentru Vârstnici este frecventat de multe cupluri, de aceea marcarea Zilei Îndrăgostiților este extrem de importantă pentru membrii clubului sătmărean. Dragostea este un dar al lui Dumnezeu, iar pensionarii care vin la Clubul „Speranța” fac tot posibilul să se bucure cât mai mult de ea. În cinstea Zilei Îndrăgostiților, octogenarul Kruzlics János a recitat versuri minunate despre iubire, iar apoi treisprezece perechi au dansat dansul îndrăgostiților.
Pensionarii nu au uitat nici de membrii de club care își serbează ziua de naștere în luna februarie. Simon Ilona, Hutton Magdolna, Vajda Ilona și Szalay Erzsébet au primit câte-o garoafă albă și mulți pupici.
Speranța unui nou început este important pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru vârstnici. Carnavalul organizat ieri i-a înveselit pe pensionari, i-a încărcat cu energie, i-a făcut să simtă că în curând vine o nouă primăvară, noi speranțe, noi bucurii.