A XII-a ediție a Caritas Charity Walk a fost un succes

Compania Autonet sprijină cu suma de 14000 lei dotarea Grădinii Magice cu echipament terapeutic.

Sute de sătmăreni au pornit la drum în data de 9 iunie, sâmbătă dimineață la ora 8 din fața Catedralei Romano-Catolice pentru a sprijini dotarea Grădinii Magice. Plimbarea caritabilă a Organizației Caritas a reușit să mobilizeze și de această dată cetățenii dornici să facă un bine pentru comunitatea în care trăiesc.

La Caritas Charity Walk au participat atât localnici, cât și persoane din alte localități din județ. Datorită distanței reduse, un număr mai mare de familii cu copiii mici și vârstnici au parcurs cei 6 kilometri. După circa 90 de minute de plimbare plăcută, participanții au ajuns la finish: la Grădina Magică, situată pe bulevardul Unirii.

Voluntarii au primit binefăcătorii cu aplauze și cu o gustare: pâine cu unsoare și gogoși. Participanții au fost felicitați pentru provocarea îndeplinită cu succes de Ladislau Lang, directorul Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, de Mirela Iank, reprezentantă a sponsorului principal, Autonet, dar și de Gabor Gnandt, psihopedagog al Centrului de Reabilitare „Sf. Iosif”, responsabil Grădina Magică.

După cuvântări a urmat un program variat. Au fost participanți care au descoperit grădina, căci nu au mai fost niciodată într-o grădină senzorială. Alții au vizitat expoziția care a surprins momente din activitatea Centrului de Reabilitare „Sf. Iosif”. Multe persoane au fost interesate de jocul intitulat „7probe”, care a oferit un prilej unic să experimenteze, cu ajutorul unei echipe de psihopedagogi și voluntari, ce dificultăți întâmpină persoanele cu diverse dizabilități.

Roata Norocului asigurată de Autonet, s-a învârtit în continuu. Tombola a fost de asemenea populară. Au fost extrase cincizeci de premii, printre care: jucării, bilete de intrare la Aquaparc, premiul cel mare fiind, ca de fiecare dată, o bicicletă. 

În regândirea și reîntinerirea evenimentului s-au implicat cu mult drag tineri voluntari de la Colegiul Tehnic „I. C. Brătianu”, Colegiul Național „Ioan Slavici”, Liceul German, Liceul Teologic Romano-Catolic „Hám János” și Colegiul Național „Kölcsey Ferenc”. Cercetașii din „Echipa 44. Dsida Jenő” au oferit și ei un ajutor important în derularea programelor.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare aduce mulțumiri tuturor participanților la plimbarea caritabilă care au făcut cei 12000 de pași împreună, contribuind astfel la dotarea Grădinii Magice, ajutând astfel și copiii care vor avea parte de terapie acolo.