Pașii tăi pot face minuni

Caritas Charity Walk 2018

În data de 9 iunie, vino la Caritas Charity Walk să ajutăm împreună copiii care au nevoie de terapie!

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare invită toți sătmărenii dornici să facă un bine la a XII-a ediție a Caritas Charity Walk. Scopul plimbării caritabile în acest an este dotarea grădinii senzoriale cunoscută sub denumirea de Grădina Magică cu echipamentul necesar derulării activităților terapeutice. Grădina situată pe bulevardul Unirii nr. 49, în Satu Mare, a fost înființată anul trecut, în beneficiul copiilor cu dezvoltare atipică și cu dizabilități. 

Suntem cu toții de acord că fiecare copil crește și se dezvoltă în felul său propriu, dar abilitățile unui copil sunt apreciate în funcție de vârsta pe care o are. Copiii care nu se încadrează în tipar și se dezvoltă într-un ritm diferit față de ceilalți, dacă nu beneficiază de atenție specială și nu primesc sprijin în dezvoltarea abilităților lor, pot rămâne în urmă. Specialiștii Centrului de Reabilitare „Sf. Iosif” al Caritas intervin tocmai în astfel de cazuri. Instituția oferă servicii de intervenție timpurie pentru copii cu dezvoltare atipică și cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani. Grădina Magică a fost creată pentru a oferi un mediu prielnic activităților terapeutice psihopedagogice şi de integrare senzorială derulate în mod obișnuit în sală, cu echipament special sau nespecial. Mișcarea în aer liber, contactul cu diverse materiale, texturi naturale îmbogățește cu noi experiențe activitățile terapeutice – susține Gabor Gnandt, psihopedagog al Centrului de Reabilitare „Sf. Iosif”. În Grădina Magică copiii cu o dezvoltare atipică se pot familiariza cu o gamă largă și variată de stimuli, și învață să îi folosească în relaționarea cu mediul înconjurător și în comunicare.

Cetățenii care sprjină dotarea Grădinii Magice cu echipament terapeutic, clădesc de fapt viitorul comunității locale, deoarece copiii reprezintă viitorul nostru. Grădina Magică este o investiție durabilă, pe termen lung, înființată pentru comunitate cu ajutorul comunității. Participă la plimbarea caritabilă organizată de Caritas, vino, să demonstrăm că ne pasă de viitorul comunității noastre și că suntem dornici să ne implicăm activ în realizarea unui viitor mai bun!

Sponsorul principal al evenimentului este compania Autonet. Prin achitarea taxei de înregistrare, participanții contribuie la acoperirea cheltuielilor de organizare, făcând astfel posibil ca suma oferită de sponsor să poată fi utilizată integral pentru dotarea Grădinii Magice cu echipament terapeutic. Orice ajutor în plus venit din partea persoanelor fizice și juricide, în ceea ce privește dotarea, amenajarea sau funcţionarea grădinii, sunt binevenite. Taxele de înregistrare sunt următoarele: 10 lei/participant, în cazul grupurilor de peste 5 persoane: 8 lei/participant, pensionarii achită doar 5 lei/persoană, iar participarea copiilor sub 7 ani este gratuită. Înregistrarea se poate face în data de 9 iunie, între orele 7.30 și 8, la start (în fața Catedralei Romano-Catolice) sau în prealabil, începând din data de 4 iunie, la Biroul Central al Caritas (Str. Lükő Béla Nr. 15, Satu Mare) de luni până vineri între orele 8 și 16.

Vino cu noi la plimbare în data de 9 iunie, să aducem împreună speranța unui viitor mai bun și a unei vieți mai demne pentru copiii care au nevoie de terapie!