Campionat de fotbal interșcolar la Turulung

Echipele școlilor gimnaziale din Turulung, Porumbești și Livada s-au întâlnit în cadrul unei competiții sportive.


 

În fiecare săptămână jucătorii a două echipe locale se antrenează pe terenul de fotbal al Școlii Gimnaziale Turulung. Echipele au fost formate din elevi ai școlii, în cadrul programului „Integrare socială prin sport” cu scopul de a promova sportul în rândul copiilor și de a facilita cooperarea dintre elevii de diverse etnii.

Luna aceasta, jucătorii au avut ocazia să-și pună la încercare pricerea în cadrul unui campionat de fotbal organizat în sala de sport a Școlii Gimnaziale Turulung. Pe lângă echipele locale: „Vulturii verzi” și „Drăcușorii roșii”, au participat la eveniment: „Ugocea” – echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Porumbești și „Livada” – echipa Școlii Gimnaziale „Petőfi Sándor” Livada.

Câștigătorii au fost desemnați pe baza numărului de goluri înscrise în cadrul celor șase meciuri jucate. Astfel, premiul I a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale „Petőfi Sándor” Livada, premiul II i-a revenit echipei de fotbal a Școlii Gimnaziale Porumbești, premiul III a fost acordat „Drăcușorilor roșii”, iar premiul special i-a fost oferit echipei „Vulturii verzi”.

Deși membrii celor patru echipe s-au întâlnit în cadrul unui campionat, evenimentul a fost un prilej excelent pentru a învăța unul de la celălalt, dar și pentru a lega prietenii, pentru a consolida relațiile interșcolare, interlocale, interetnice.

Programul „Integrare socială prin sport” se desfășoară în cadrul proiectului „Conexiune Interetnică” implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung. Proiectul derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 are ca scop determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate.

 

Despre Programul Active Citizens Fund România 

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”


Informații suplimentare legate de proiect se pot obține de la Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, str. Lükő Béla nr. 15, Satu Mare, Telefon: 0261-710464, E-mail: caritas@caritas-sm.ro.



Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

 


 


Proiectul este derulat de Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung și beneficiază de o finanțare în valoare de 148.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.