Momente din vacanță surprinse în imagini

Treizeci de elevi din Turulung au participat la un workshop de inițiere în fotografie organizat la Centrul „Sf. Martin de Tours”.


  

În viața fiecăruia dintre noi există momente speciale pe care ne-am dori să le imortalizăm, iar prin intermediul fotografiei acest lucru este deja posibil pentru aproape oricine. Dar cum putem oare realiza poze care ne plac nu doar nouă ci și altora? Care sunt regulile, criteriile pe care luând în considerare creștem șansele de a realiza fotografii reușite – astfel de subiecte și multe altele au fost abordate în cadrul atelierului de inițiere în fotografie de patru zile găzduit de Centrul comunitar „Sf. Martin de Tours”.

La eveniment au participat unsprezece elevi ai Școlii Gimnaziale Turulung și nouăsprezece școlari beneficiari ai centrului Caritas din localitate. În primele două zile, copiii s-au familiarizat cu cele mai importante noțiuni de bază ale fotografiei, descoperind împreună, prin intermediul unor imagini concrete, care sunt regulile pe care dacă le respectăm, pozele noastre vor fi mai reușite. În a treia zi, elevii au aplicat în practică cunoștințele teoretice acumulate, capturând imagini cu activități în aer liber, promovând totodată și valorile culturale ale comunităților locale. În ultima zi de atelier, au selectat împreună cele mai bune fotografii și au avut ocazia să se familiarizeze și cu câteva tehnici de manipulare foto posibile prin programele de editare.

În luna septembrie, cele mai bune fotografii ale școlarilor vor putea fi admirate în cadrul unui vernisaj foto la Școala Gimnazială Turulung, iar apoi vor fi expuse la primăria comunei și la Centrul comunitar „Sf. Martin de Tours”.

Workshop-ul de inițiere în fotografie a fost organizat în cadrul proiectului „Conexiune Interetnică” implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul cu o durată de implementare de doi ani are ca scop determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate.

Despre Programul Active Citizens Fund România 

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”


Informații suplimentare legate de proiect se pot obține de la Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, str. Lükő Béla nr. 15, Satu Mare, Telefon: 0261-710464, E-mail: caritas@caritas-sm.ro.



Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

 


 


Proiectul este derulat de Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung și beneficiază de o finanțare în valoare de 148.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.