Támogasd te is a Caritas szociális szolgáltatásait!

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet évente több ezer lakos számára nyújt segítséget és támogatást. Teszi ezt elkötelezetten, immár 30 éve. 

2019-ben szervezetünknek 2336 állandó ellátottja volt – hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok, fogyatékkal élő személyek, idősek, valamint  olyan személyek és családok, akik kilátástalannak tűnő élethelyzetek átvészeléséhez igényelték segítségünket.  

A Caritas akkreditált szociális szolgáltatásokat nyújtó szervezet, a Civil szervezetek/egyházak jegyzékében az 52634-es számmal szerepel,  a 2019.04.08-án kiállított Határozatnak megfelelően.

Bár szociális szolgáltatásokra egyre nagyobb igény van, a fenntartásukhoz szükséges anyagi források előteremtése évről-évre nehezebb feladat. A szociális ügyek iránt elkötelezett magán és jogi személyek támogatása, adományok vagy szponzoráció formájában a Caritas Szervezet számára nemcsak fontos, de nélkülözhetetlen segítséget jelent. Ha te is segíteni szeretnél nekünk, több lehetőség is rendelkezésedre áll, íme:


1. Adományozz


a) pénzt:

  • lej alapú bankszámlaszámunk: RO80RNCB0221011282140001, BCR, Szatmárnémeti
  • euró alapó bankszámlaszámunk: RO81RNCB0221011282140080, BCR Szatmárnémeti

 b) termékeket:

A koronavírus-járvány miatt jelenleg nem veszünk át ruha-, cipő, játékadományokat a lakosoktól, mivel nincs lehetőségünk ezeknek a fertőtlenítésére, ami a fertőzésveszély elkerülése érdekében elengedhetetlenül szükséges.
Sokat segíthetsz viszont zöldség, gyümölcs, tejtermék, húskészítmény vagy konzerv-adományokkal, ugyanis ezekkel ki tudjuk egészíteni a központjainkba járó gyermekek étkeztetését.

Szeretnél terméket adományozni a Caritas ellátottainak?
Lépj velünk kapcsolatba
honlapunkon keresztül: http://www.caritas-satumare.ro/hu/kapcsolat/ 2. Jövedelemadód 3,5%-át irányítsd  át a Caritas Szervezet felé

  • A szervezet adataival kitöltött 230-as űrlapletölthető változat:  Formular 230 Organizatia Caritas a Diecezei Satu Mare anul 2019

 


 

3. Támogasd nyereségadód 20%-ával, szponzoráció formájában: 

 

  • a szervezet tevékenységét
  • a szervezet egy vagy több, szociális szolgáltatásokat nyújtó egységét
  • egy szociális központ vagy annak udvarának, játszóterének felújítását 
  • egy szociális központ szakszerű felszerelését, berendezését
  • egy vagy több szociális szolgáltatást (például x számú gyermek havi étkeztetését, zenei oktatását - például dobóráit, meleg étel házhoz szállítását stb.) 
  • a szervezet egy eseményét, akcióját
  • a szervezet szakembereinek továbbképzését szolgáló kurzusokat és workshop-okat

Szeretnéd szponzoráció formájában támogatni a Caritas Szervezetet?
Lépj velünk kapcsolatba honlapunkon keresztül: http://www.caritas-satumare.ro/hu/kapcsolat/

 


4. Szociális komponensű pályázatok esetén, válaszd projektpartnernek a Caritas Szervezetet 

 
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet sokéves tapasztalattal rendelkezik POCU, PHARE, POSDRU, Erasmus+, ERSTE Foundation és SIMPACT, MOL Románia és a Közösségért Alapítvány, a Rotary Club stb. projektek gyakorlatba ültetése terén.
Az évek folyamán, a Caritas megbízható projektpartnere volt helyi önkormányzatoknak és civil szervezeteknek egyaránt.
A fentebb felsorolt projekteknek köszönhetően a szervezetnek lehetősége nyílt szolgáltatásainak minőségének javítására, új szociális központok létrehozására, valamint a meglévő központjainak fejlesztésére.
Bővebb információkért a Caritas által megvalósított projektekkel kapcsolatban, kattints ide.

 

Szeretnéd, ha szervezetünk partnered lenne egy projektben?
Lépj velünk kapcsolatba honlapunkon keresztül: http://www.caritas-satumare.ro/hu/kapcsolat/