Katalin-bált tartottak a Reménység-központban

Az esemény keretében az idősklub tagjai köszöntötték a születésnapjukat és névnapjukat ünneplő társaikat. 

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység idősközpontjában Katalin-bált szerveztek november 15-én, szerdán. A klub történetében immár hagyománynak számít ez az esemény, hiszen 24 éve minden novemberben megtartják. Hauler Magdolna intézményvezető elmondása szerint a Katalin-bál az adventi időszakot megelőző utolsó hangos mulatság, mely hajdan nagyon népszerű volt azért is, mert a szép hangzású Katalin nevet nagyon sokan viselték.
A szerdai esemény keretében az idősközpont tagjai köszöntötték az október és november hónapban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat. Kruzlics János, Spiller Katalin, Pop Gh. Elisabeta, Nicoară Dumitru, Gogea Lenuța és Matuz Mária egy-egy szál fehér szekfűt kapott ajándékba és nagyon sok jókívánságot, míg azok az ünnepeltek, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre: Szoboszlai Irma, Fărămă Ana, Botos Tibor, Pereni Ida, Láng Ilona, Oroszi Katalin és Vinkler Klára a legközelebbi találkozón lesznek felköszöntve.
A nyugdíjasok nem feledkeztek meg a névnapjukat ünneplő Erzsébetekről és Katalinokról sem. Kovács Erzsébet, Papp Erzsébet, Süveg Erzsébet, Száva Erszébet, Ținca Elisabeta, valamint Csire Katalin, Fehér Katalin, Spiller Katalin és Vass Katalin egy-egy szál illatos rózsát kaptak névnapjuk alkalmából. A hosszú és meleg ősz miatt a Reménység központ virágoskertjében nagyon sok rózsa termett. Ezért a gáláns férfi klubtagok nem csak az ünnepelteknek, hanem minden egyes jelen lévő hölgynek átadtak egy-egy szál illatos rózsát tiszteletük jeleként.
A Katalin-bál alkalmat adott arra is, hogy felköszöntsék Tordai Rozáliát és Takács Jenőt, akik 20 éve a Reménység központban ismerkedtek meg, és sorsuk azóta összefonódott.
A köszöntőket énekes-táncos mulatság követte. „A következő hetekben a karácsonyra készülünk, imádkozunk, kóruspróbát tartunk, a betlehemi játékot gyakoroljuk” – tudtuk meg Hauler Magdolnától.