Unele centre Caritas se închid temporar - Update!

Măsura a fost necesară în vederea protejării beneficiarilor și angajaților Organizației Caritas.

17 martie 2020

Lista unităților de asistență socială ale Organizației Caritas în care se suspendă activitatea în următoarea perioadă a fost completată cu încă două: centrele de reabilitare din Satu Mare și Carei, totodată fiind prelungit termenul până la care centrele organizației rămân închise de la 22 la 31 martie, conducerea organizației neexcluzând posibilitatea prelungirii și a acestui nou termen.

Vor funcționa în continuare cantinele sociale ale Caritas din Satu Mare și Baia Mare, centrele de îngrijire la domiciliu, cât și Centrul de Resurse pentru Integrare Socială și Profesională. În cazul centrelor de îngrijire la domiciliu este important de specificat că până la sfârșitul lunii se suspendă programul cu publicul, dar asistenții și îngrijitorii acestor unități se vor deplasa la domiciliul persoanelor bolnave aflate în evidență pentru a le asigura serviciile de îngrijire.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în funcție de evoluția situației, va lua și în perioada următoare toate măsurile necesare în vederea protejării beneficiarilor și angajaților săi de infectarea cu noul coronavirus și va rămâne un partener de încredere al autorităților locale în eforturile lor depuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus – susține directorul general al Caritas, dr. Ioan-Laurențiu Roman.


11 martie 2020

Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, conform deciziei directorului general nr. 777/10.03.2020, în vederea limitării efectelor de răspândire a noului coronavirus (COVID-19), în perioada 11-22 martie 2020, suspendă activitatea a 14 unități de asistență socială ale sale din totalul de 25.

Pe perioada în care conform Art. 1 a Hotărârii Nr. 6/2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar, centrele de zi pentru copii ale Organizației Caritas, cât și centrul de tineret și voluntariat vor fi închise temporar, sprijinind astfel autoritățile în demersul lor de a limita efectele răspândirii virusului.

De asemenea, se suspendă activitatea centrelor de zi pentru vârstnici de tip club ale organizației în perioada sus menționată, în vederea protejării de infecție a persoanelor de vârsta a treia care frecventează aceste unități de asistență socială, căci datele disponibile arată că vârstnicii reprezintă cea mai vulnerabilă categorie în fața coronavirusului.

Prin decizia directorului general s-a dispus totodată suspendarea activității Centrului de Zi „Casa Perla” din Homorodu de Jos din 16 până în 22 martie, din grijă pentru beneficiarii instituției, aceștia fiind persoane adulte cu dizabilități. În perioada 16-22 martie se va suspenda temporar și activitatea Centrului de Zi „Sfântul Iacob” din Satu Mare.

Între 11 și 22 martie vor continua să furnizeze servicii sociale centrele Caritas care asigură servicii de natură medicală: centrele de îngrijire la domiciliu și centrele de reabilitare. De asemenea, vor funcționa în această perioadă cantinele sociale ale organizației din Satu Mare și Baia Mare pentru a asigura hrana necesară beneficiarilor, cât și Centrul de Resurse pentru Integrare Socială și Profesională.

Informăm cetățenii că Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a elaborat un plan de măsuri pentru protejarea beneficiarilor și a angajaților de infectarea cu noul coronavirus și acest plan a fost implementat în toate unitățile sale.