Un milion de stele cu succes

Vineri 12 octombrie la 18.00 a avut loc a 4-a ediţie a acţiunii de solidaritate "Un milion de stele".

Evenimentul s-a desfăşura în mod simultan în 26 de oraşe din România în organizarea Caritas-urilor. Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare în acest an a derulat acest eveniment în 3 oraşe: în Satu Mare pe Aleea Coposu, în Carei la Monumentul Ostaşului Român şi la Sighetu Marmaţiei pe Platoul Restaurantului Curtea Veche. Scopul evenimentelor a fost sprijinirea serviciilor oferite de Centrele de Îngrijire la Domiciliu al Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare. În Satu Mare a avut loc un concert de binefacere oferit de Cserey Csaba, Balogh Feri şi formaţia OPUS 4.

Cei care au dorit să sprijine cauza, au avut posibilitatea de a achiziţiona lumânări, marca acestui eveniment, sau bilete de tombolă. În Carei participanţii au aprins lumânări cu care au dorit să sprijine activitatea Centrului de Îngrijire la Domiciliu din localitate. La Sighetu Marmaţiei copii de la grădiniţele locale sa-u pregătit cu desene, dansuri şi poezii, a fost amplasat un cort unde copii împreună cu vârstnici au decorat pahare şi farfurii, s-au vândut bilete de tombolă, ikebane pregătite de vârstnici şi lumânări.

În total în cele 3 locaţii au fot prezenţi peste 700 de participanţi şi s-au strâns fonduri în valoare de 5980 de lei. Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare doreşte să mulţumească şi pe această cale comunităţilor, sponsorilor şi partenerilor care au sprijinit cauza prin efortul lor.