Caritas vă invită să participați la acțiunea „Un Milion de Stele”

Prin fiecare candelă aprinsă, localnicii contribuie la înfrumusețarea sărbătorilor de iarnă a unor vârstnici bolnavi.

Membrii unei comunități adevărate își poartă de grijă, se sprijină reciproc, se ajută necondiționat. Suntem cu toții de acord că așa stau lucrurile, totuși, din cauza problemelor cotidiene, uităm adesea de aproapele nostru aflat în dificultate. Scopul acțiunii de solidaritate „Un Milion de Stele” a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare este an de an, în fiecare toamnă, tocmai să ne atragă atenția asupra faptului cât de important este să ne purtăm de grijă reciproc, să ne aducă aminte că avem puterea de a face mai bună viața semenilor noștri care se confruntă cu probleme sociale. În cadrul acțiunii, localnicii devotați comunității se întâlnesc să își exprime solidaritatea prin aprinderea unei candele, sentiment ce astfel – cu atât de mulți oameni buni laolaltă – devine mai puternic. Lumina candelelor, căldura iubirii față de aproapele pătrund de fiecare dată inimile celor prezenți.

Anul acesta, Caritas va organiza evenimentul la Satu Mare joi, 24 octombrie, de la ora 18, la Turnul Pompierilor, iar la Sighetu Marmației vineri, 25 octombrie, de la ora 18, în Parcul Central.

„Un Milion de Stele” are o tradiție de 11 ani în România. Acțiunea internațională de solidaritate a organizațiilor Caritas a fost marcată pentru prima dată în țara noastră în anul 2009, iar Caritas Dieceza Satu Mare s-a alăturat în același an inițiativei organizând acțiunea în 2009 la Satu Mare și peste un an, la Sighet. Ideea evenimentului este însă mai veche, s-a născut cu 35 de ani în urmă, în localitatea Annecy din Franța. Inițial, acțiunea a purtat denumirea de „Zece Milioane de Stele”, și în cadrul acesteia, voluntari ai organizației Caritas au împărțit lumânări trecătorilor, colectând astfel donații. În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată acțiunea la nivel național. De atunci, în tot mai multe țări europene sunt aprinse candelele solidarității în cadrul evenimentului care azi se intitulează „Un Milion de Stele”.

Caritas îi invită pe toți localnicii cu sensibilitate socială să participe în număr cât mai mare la acțiunea de solidaritate „Un Milion de Stele”, joi, 24 octombrie, de la ora 18, la Turnul Pompierilor din Satu Mare, și vineri, 25 octombrie, de la ora 18, în Parcul Central din Sighetu Marmației. Din donațiile colectate la fața locului, Organizația Caritas va oferi pachete de Crăciun vârstnicilor bolnavi și singuri, beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfânta Hildegarda” din Satu Mare, respectiv ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfântul Carol” din Sighet.