„Un Milion de Stele” în data de 26 octombrie

O mare de lumini și o atmosferă specială îi așteaptă pe participanți la eveniment.

Țara de orgine a acțiunii de solidaritate „Un Milion de Stele”, asemenea cuvântului „solidaritate”, este Franța. Acțiunea a fost inițiată de voluntari ai Caritas, care în perioada de Advent al anului 1984, în localitatea Annecy, au colectat donații oferind lumânări trecătorilor. În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată la nivel național acțiunea intitulată la început „Zece Milioane de Stele”. Popularitatea evenimentului a crescut în continuu de-a lungul anilor, azi fiind organizat în peste 15 țări din Europa sub denumirea de „Un Milion de Stele”. Organizațiile Caritas din România s-au alăturat acțiunii începând din 2009. Anul trecut, în 39 de localități din țară s-au aprins candelele solidarității. La Satu Mare evenimentul se află la a zecea ediție, la Sighet este organizat pentru a noua oară.

Cum se derulează această acțiune? În fiecare an, într-o după-amiază frumoasă de toamnă localnicii cu sensibilitate socială se adună într-o locație centrală din oraș, unde au posibilitatea de a achiziționa candele în schimbul unei donații, iar apoi aprind candelele în semn de solidaritate pentru semenii noștri aflați în nevoie. Din sutele de candele aprinse de sute de participanți este formată crucea arzândă – sigla Caritas, simbolul iubirii față de semenii noștri. „Un Milion de Stele” este an de an o experiență care încântă ochii și încălzește sufletul, căci oferă oportunitatea de a constata că cel care întâmpină dificultăți, în comunitatea noastră, nu este niciodată singur.

În acest an candelele solidarității se vor aprinde vineri, 26 octombrie la ora 18 la Turnul Pompierilor din Satu Mare și în Parcul Central din Sighet. Ca de fiecare dată, și în acest an circa 100 de voluntari vor sprijini pregătirile și derularea evenimentului.

Organizatorii îi îndeamnă pe cetățeni să participe în număr cât mai mare la acțiunea „Un Milion de Stele” în data de 26 octombrie. Prin donațiile oferite, cetățenii sprijină serviciile sociale oferite de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.