Un milion de stele suntem noi

În data de 20 octombrie s-au aprins candelele solidarității la Satu Mare și la Sighetu Marmației.

Mulți sătmăreni își vor duce aminte cu drag de ultima zi de toamnă însorită din acest an. Cei care au participat vineri la evenimentul de solidaritate „Un Milion de Stele” organizat de Caritas, s-au bucurat de razele blânde ale soarelui, iar sufletul lor a fost luminat de sentimentul solidarității.
La ora 17 PS. episcop Eugen Schönberger a deschis evenimentul adresându-se celor prezenți atât în limba maghiară, cât și în limba română. Episcopul i-a multumit participanților că sunt prezenți la acțiunea de solidaritate nu doar pentru că sunt oameni cu credință, dar și în calitate de creștini dornici să ajute. Directorul Organizației Caritas, Ladislau Lang a rostit câteva cuvinte emoționante. „Cele un milion de stele suntem noi, cei care ne-am adunat aici” – a afirmat directorul, adăugând că mesajul acțiunii trebuie să ne călăuzească viața în fiecare zi.
Episcopul a aprins simbolic prima candelă a solidarității, evenimentul fiind astfel deschis. Dula András și Bandula Andor de la Filarmonia Dinu Lipatti au cântat piese clasice și moderne la chitară și vioară. Voluntarii Caritas au oferit celor prezenți ceai gustos și pogăcele pe tot parcursul evenimentului, contribuind și astfel la crearea unei atmosfere prielnice pentru a petrece timpul împreună într-un mod relaxat, plăcut. La fața locului au fost expuse fotografiile participante la concursul „Zile argintii la o vârstă de aur”, cei prezenți descoperind cu mult interes frumusețea vârstei a treia prezentată dintr-o multitudine de perspective. Pe toată durata evenimentului „Un Milion de Stele” participanții au beneficiat de acces gratuit în Turnul Pompierilor, foarte mulți profitând de ocazia unică de a vedea de sus luminile orașului și cele ale candelelor.
Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare aduce mulțumiri și pe această cale celor care au contribuit la succesul evenimentului, în primul rând celor 59 de voluntari și coordonatorilor lor de la Colegiul Național „Kölcsey Ferenc”, Liceul Teologic Romano Catolic „Hám János”, Liceul Reformat, Liceul Economic „Gheorghe Dragoș”, Colegiul Tehnic „I C. Brătianu”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, Echipa de cercetași 44. „Dsida Jenő”; respectiv pentru Bodnar Srl, Gravel Garden și Oana Tarța pentru ajutorul oferit în crearea unei atmosfere cu totul speciale.
Organizatorii îi mulțumesc participanților pentru donațiile în valoare de 3180 lei și 3000 forinți, făcute în cadrul acțiunii, sume prin care au oferit un sprijin serviciilor sociale asigurate de Caritas.

Eveniment marcat și la Sighetu Marmației

Acțiunea de solidaritate „Un Milion de Stele” organizată de echipa Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare la Sighetu Marmației, în data de 20 octombrie, în Parcul Central al orașului, s-a bucurat de succes și în acest an. În procesul de pregătire al evenimentului s-au implicat cu drag angajații organizației, membrii Centrului de Zi pentru Vârstnici din Sighet al Caritas, colectivul de muncă al Cartirol, dar și colegii din Vișeu de Sus. Domnul preot Reszler Mihály a fost alături de echipa Caritas în organizarea și derularea evenimentului. Mulți sigheteni au simțit importantă participarea lor la acțiunea de solidaritate aflată la a VIII-a ediție. În urma donațiilor făcute în schimbul candelelor s-au colectat 1315 lei, sumă cu care cei prezenți la eveniment au sprijinit funcționarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sf. Carol” din Sighet.