Subvenţiile alocate de la bugetul de stat mai mici decât în 2013

Subvenţiile alocate de la bugetul de stat au fost mai mici pe primul trimestru din 2014 cu 4,0% decât în 2013. Raportul statistic pe primul trimestru 2014 privind asistenţa socială şi incluziunea socială, publicat de MMFPSPV, indică sume mai mici cu 276.724 lei (4,0%) comparativ cu trimestrul I al anului 2013, înregistrându-se totodată o reducere(cu 7,7 %) a numărului de beneficiari cu 1300 mai puţine persoane îngrijite.

În primele 3 luni ale anului 2014 au fost acordate subvenţii de la bugetul de stat, în baza Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, în sumă de 6.697.012 lei pentru asociaţii şi fundaţii care au acordat servicii pentru 15.580 persoane.

Totalul finanţării, pe aceeaşi perioadă, a unităţilor de asistenţă socială pentru investiţii, în cadrul programelor de interes naţional sau prin acordarea de subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială a fost de 10.612.130 lei, cu 490.688 lei (4,8 %) mai mare decât în trimestrul I 2013. Astfel, ponderea sumelor cheltuite pentru serviciile sociale în totalul cheltuielilor M.M.F.P.S.P.V. cu asistenţa socială a crescut de la 0,50% la 0,52%