Peste 6 tone de haine colectate

Acțiunea de colectare a hainelor intitulată  „Pentru unii demodat - pentru alţii de folos” demarată de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a avut rezultate foarte bune, colectând de la populația județului Satu Mare peste 6650 kilograme de haine.

În cadrul acțiunii desfășurată în perioada septembrie – octombrie în zece localități rurale binevoitorii au donat 3420, iar în municipiul Satu Mare, 3246  de kilograme de produse textile.

Acțiunea organizată pentru a treia oară la sate și pentru a doua oară în Satu Mare este cea mai reușită de până acum.

Rezultatele colectării în cele zece sate este următorul: Apa - 100 kg, Vama - 650 kg, Turulung - 200 kg, Halmeu - 600 kg, Botiz - 100 kg, Livada - 550 kg, Beltiug - 200 kg, Rătești - 60 kg, Moftinu Mare - 280 kg, Orașu Nou - 680 kg.

O parte din hainele şi produsele textile colectate vor ajunge la persoanele aflate în dificultate, iar produsele de calitate mai slabă vor fi valorificate ca materie primă. Banii strânşi în aşa fel vor fi utilizaţi în sprijinirea activităţii depuse de Caritas în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

Colectarea va continua la sfârșitul săptămânii în Baia Mare.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare dorește pe această cale să mulțumească și în numele nevoiașilor, tuturor colaboratorilor, donatorilor, primăriilor, colegilor, reprezentanților media pentru susținere și buna colaborare!