Az önkénteseket ünnepelték

49 diákot és 24 iskolai önkéntes-koordinátort részesített elismerésben a Caritas a december 5-i ünnepségen.

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál Közösségi Központja ünnepélyes keretek között ismerte el azoknak az önkénteseknek az érdemeit, akik az év folyamán a szervezet tevékenységét segítették.
A Szent Pál Központban december 5-én megtartott eseményen olyan önkéntesek voltak jelen, akik a 2018-as év folyamán több mint 20 órát tevékenykedtek aktívan a közösségért. Román János vezérigazgató és Simai Éva önkéntes-koordinátor összesen 49 önkéntesnek adott át elismerő oklevelet és ajándékcsomagot. Mike Sabrina, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, a Református Gimnáziumba járó Fűlep Izabella, valamint Zimbru Damian és Ardelean Andrei, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium tanulói külön is meg lettek dícsérve, ők ugyanis több mint 40 órát önkénteskedtek 2018-ban, és Simai Éva elmondása szerint olyan nagyszerű, önzetlen emberek, akikre mindig, mindenben számíthatott a Caritas.
A lelkes segítség, amelyet az önkéntesek nyújtottak nagyon sokrétű volt. A jelenlévők nagy része komoly feladatot vállalt a Caritas éves jótékonysági és szolidaritási rendezvényeinek – a Jótékonysági Séta (Caritas Charity Walk) és az Egymillió csillag - szervezésében és lebonyolításában. A szervezet gyermekintézményeinek egykori kedvezményezettjei sok esetben olyannyira megszerették pedagógusaikat és magát az intézményt, hogy szívesen segítik önkéntesként a központok mindennapi tevékenységét. A szatmárnémeti Barátság Házában, az erdődi Integrettóban, valamint a túrterebesi Szent Márton Központban több ilyen önkéntes is tevékenykedett ebben az évben: részt vettek a foglalkozásokon, rendszeresen bekapcsolódtak a központokban megszervezett események előkészítésébe, de a nagyobb feladatokat is szívesen vállalták – így az Integrettóban nyáron egy tizenkét fős önkéntes-csapat egy hét alatt újjá varázsolta a játszóteret. Az iskolai vakációban több diák is örömmel áldozta szabadidejét arra, hogy a Szent Jakab Idősnapközit látogató nyugdíjasokkal beszélgessen, sétáljon, egy kis fényt, reményt vigyen be az életükbe.
A Caritas Szent Pál Központja 14 szatmárnémeti oktatási intézménnyel működik együtt az önkéntesség terén. A szerdai ünnepség keretében ezen iskolák önkéntes-koordinátorai is elismerésben részesültek, hiszen jelentős szerepük volt a diákoknak a jó tettek felé való irányításában, motiválásában.
Román János vezérigazgató kihangsúlyozta, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jövőre is számít e lelkes, összekovácsolódott, a közösség iránt elkötelezett önkéntes csapat minden tagjára.