Ifjúsági központok

Szatmárnémeti,
Lükő Béla utca 15. szám, telefon: 0261-714431

Kikkel foglalkozunk?

• 14 és 35 év közötti fiatalokkal, akik személyiségük keresésének folyamán nehézségekbe ütköznek az embertársaikkal való kapcsolatteremtés, az érzelmi önállóság kialakítása terén, az intellektuális fejlődés, valamint egy civil értékrendszer kialakítása terén, továbbá a partnerválasztásban, és érdeklődést mutatnak életstílusuk aktív alakítása iránt

Mit ajánlunk?

• Pszichológiai, oktatási és szociális tanácsadást fiataloknak képességeik fejlesztése céljából
  • A szülők képzése ismereteik, készségeik és értékeik megújítása érdekében, melyek segítenek számukra a tinédzser gyermekükkel való harmonikus kapcsolat fenntartásában
  • A veszélyeztetett fiatalok körében a drogfogyasztás megelőzése innovatív mentálhigiénés programok segítségével
  • A fiatalok személyiségének fejlesztése önkéntes tevékenységekbe való bevonásuk által

Szolgáltatásaink

• Pszichológiai tanácsadás, online tanácsadás. A szolgáltatás célja az önismeret és a személyes fejlődés optimalizálása, az érzelmi, kognitív és viselkedésbeli problémák megelőzése, kezelése.
  • Interaktív formában zajló non-formális oktatási programok, melyek célja a személyes attitűd kialakítása a drogfogyasztással szemben, az önismeret és mások megismerése.
  • Tematikus csoportfoglalkozások és tréningek, melyek célja a fiatalok készségeinek fejlesztése különböző területeken (például a karrier megtervezése, az önismeret, a stresszkezelés stb. terén).
  • Alternatív önkéntes foglalkozások, melyek célja a fiatalok személyiségének fejlesztése a közösség életébe való aktív bevonásuk által, valamint aktív szerepek felvállalása által, melyek felelőssé teszik őket és ugyanakkor lehetőséget nyújtanak szabadidejük egészséges és hatékony eltöltésére.
  • Tájékoztatás a központ és a szervezet szolgáltatásairól, valamint más információk átadása, mely a kedvezményezett érdekét szolgálja.