Támogasd adód 3,5%-ával a Caritas Szervezetet!

A szervezet által nyújtott szociális szolgáltatások támogatása által közösségünk jövőjét támogatod!

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet évente több ezer nehézségekkel küzdő gyermeknek, fiatalnak, felnőttnek és idősnek nyújt segítséget. Vállalt küldetését – a szükséget szenvedő személyek támogatását keresztény szellemben, nemzeti, vallási, faji, nemi vagy politikai megkülönböztetés nélkül, figyelembe véve a katolikus keresztény elveket – a változó politikai, gazdasági és társadalmi kontextusban is igyekszik maradéktalanul teljesíteni.  

Ez azonban az elmúlt három évtized során nem volt mindig könnyű feladat. A szervezet külföldi és belföldi partnereitől kapott finanszírozás, az állami és a helyi költségvetésből származó támogatások, illetve társ-finanszírozások létfontosságúak, de nem minden esetben elegendőek az egyes szociális központok működési költségeinek fedezésére. Annak érdekében, hogy a közösség számára oly fontos szociális szolgáltatásokat megszakítás nélkül biztosíthassa, a Caritas folyamatosan keresi az új forrásokat, amelyek ezt lehetővé teszik. Ilyen, többek között, a személyi jövedelemadó 3,5%-ának akkreditált szociális szolgáltató szervezetek felé való átirányításából származó bevétel is.

A tavalyi évben ezen az úton összesen 46 708,56 lej érkezett be a Caritas-hoz. Ez 2018-hoz képest mintegy 34%-os növekedést jelent, mely azt bizonyítja, hogy a közösség megbízik a szervezetben, értékeli az általa nyújtott szolgáltatások minőségét, és kész támogatni is ezek fenntartását.

2019-ben a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet 25 akkreditált szociális szolgáltató egysége, teljes kapacitással működve, összesen 2336 személyt látott el, éspedig: 744 gyermeket és fiatalt, 329 fogyatékkal élő személyt, 782 idős embert, valamint további 481 személyt, akik kilátástalannak tűnő élethelyzetek átvészeléséhez igényelték a támogatást. 

 

Minden segítség jól jön 

Jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával a szociálisan érzékeny lakosok közvetlenül hozzájárulhatnak ahhoz, hogy segítségre és támogatásra szoruló, a sors által nem kímélt embertársaink életminősége javuljon. Az adófizető magánszemélyek jövedelemadójuk 3,5%-áról a 230-as űrlap kitöltése és leadása által rendelkezhetnek. 

Idén nem egy, hanem két 230-as formanyomtatványt szükséges kitölteni, éspedig:

- a 2019. január 1 - március 31. közötti periódusra vonatkozó jövedelemadó 3,5%-ának átirányításáról az 50/2019-es Rendeletnek megfelelő 230-as űrlap kitöltése által rendelkezhet. A formanyomtatvány letöltéséért kattintson ide!

- a 2019. április 1 - december 31. közötti periódusra vonatkozó jövedelemadó 3,5%-ának átirányításáról a 140/2020-as Rendeletnek megfelelő 230-as űrlap kitöltése által rendelkezhet. A formanyomtatvány letöltéséért kattintson ide!

A 230-as űrlap leadási határideje május 25. A Caritas arra kéri a segíteni vágyó lakosokat, jövedelemadójuk 3,5%-ával támogassák idén is a szervezet szociális szolgáltatásait, hiszen ezáltal közösségünk jövőjét támogatják!

 

A szervezet adatai:
Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare
Adószám 4960929
Banki számlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001