Donează 2% din impozitul tău pe venit pentru Caritas!

Reţeaua Caritas de îngrijire la domiciliu asigură servicii de îngrijire în 37 de localităţi din judeţul Satu Mare și Maramureş. 

Îngrijirea la domiciliu este una dintre principalele domenii de activitate a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare. Primul centru de îngrijire la domiciliu a fost înfiinţat în anul 1994 în localitatea Petreşti iar de-a lungul anilor Caritas a realizat o reţea extinsă de centre de îngrijire. În 1996 şi-au deschis porţile centrele din Satu Mare, Baia Mare şi Ardud. Din 1998 serviciile Caritas de îngrijire la domiciliu sunt accesibile şi la Homorodu de Jos, iar din 1999 şi la Carei. Centrul din Sighetu Marmaţiei şi-a început activitatea în anul 2000, cel din Tăşnad în anul 2007, iar cel din Beltiug în 2008. Recent au fost înfiinţate centrele din Livada (2015), din Viile Satu Mare şi cel din Vişeu de Sus (2016). Reţeaua de îngijire la domiciliu a Caritas cuprinde la momentul actual 12 centre care deservesc şi localităţile din împrejurime, astfel în judeţul Satu Mare şi Maramureş Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare asigură servicii de îngrijire în 37 de localităţi. În anul 2016 un număr de 1067 de persoane a beneficiat de serviciile oferite de centrele de îngrijire Caritas.   

Reţeaua de îngrijire a Caritas este finanţată din surse proprii, respectiv se realizează cu sprijinul partenerilor externi ai organizației. În mai multe localităţi există o colaborare foarte bună cu primăriile şi consiliile locale. Prin redirecţionarea a 2% din impozitul tău pe venit către Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare poţi contribui şi tu la extinderea reţelei de îngrijire la domiciliu, la achiziţionarea unor ustensile şi dispozitive medicale mai perfomante, la lărgirea paletei de servicii, respectiv la formarea continuă a personalului de specialitate care lucrează în centre.

Redirecţionarea a 2% din impozitul tău pe venit se efectuează prin completarea formularului 230 cu datele Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare şi prin predarea acestuia până pe data de 25 mai la sediul Administrației Finanţelor Publice sau la biroul Caritas cel mai apropiat de tine.

În urma acţiunii de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit anul trecut Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare a primit donaţii în valoare de 52.279 lei, sumă care a fost utilizată în întregime pentru finanţarea cantinelor sociale ale Caritas. Mulţumiri pentru toţi cei care ne-au sprijinit activitatea prin redirecţionarea impozitului pe venit anul trecut şi sperăm să ne fie alături şi în acest an!

Sumele colectate în cadrul campaniei 2% din acest an vor fi folosite pentru finanţarea centrelor de îngrijire la domiciliu ale Caritas. Donează 2% Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare să-i putem ajuta pe cei care au nevoie de serviciile noastre!

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să apelaţi cu încredere la colegii noştri:

Satu Mare
Szodoray-Parády Réka
Telefon: 0784-295-205
Program: de luni până vineri între orele 8 şi 16.
E-mail: szodoray-parady.reka@caritas-sm.ro

Carei
Szász Tünde
Telefon: 0735-406-657
Program: de luni până vineri între orele 8 şi 16.
E-mail: carei.caritas@gmail.com

Baia Mare
Major Hilda
Telefon: 0740-476-634
Program: de luni până vineri între orele 8 şi 16.
E-mail: caritas.baiamare@yahoo.com

Sighetu Marmaţiei
Gallov Lóránd
Telefon: 0735-406-656
Program: de luni până vineri între orele 8 şi 16.
E-mail: caritassighet@yahoo.com

Poți descărca formularul 230 completat cu datele Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare de aici!