DA, EU PARTICIP! - CONCURS DE ESEU

Posibilitatea este oferită datorit parteneriatului dintre Organizaţia Caritas Satu Mare şi Karlingerhaus (www.karlingerhaus.at) unde va avea loc tabăra în perioada de 26 iunie - 10 iulie 2010 .

Concursul este dedicat tinerilor care doresc să participe activ în viaţa comunităţilor locale. Scopul principal este formarea unei echipe compuse din 12 tineri activi. În cadrul taberei ei vor aduna idei despre implicarea lor în viaţa comunităţii locale. Aceste idei vor fi realizate, în viitor, cu ajutorul Biroului de prevenire şi consiliere antidrog din cadrul Organizaţiei Caritas Satu Mare.

Eseul trebuie să aibă un volum de minimum 1200, maximum 2000 de cuvinte, în limba română sau maghiară, cu titlul. Pot candida tinerii din judeţul Satu Mare, vârsta maximă este 30 de ani. Data limită pentru predarea eseurilor este 30 aprilie 2010, ora 17:00. Predarea în format electronic se va face pe adresa de e-mail: openklub@yahoo.com , în subiectul scrisorii să figureze: Da, eu particip.

Scrisoarea trebuie să conţină: numele complet, adresa actuală de e-mail, numărul de telefon, adresa, data naşterii, şi şcoala de provenienţă, dacă este cazul. Manuscrisele pot fi predate pe strada Delavrancea nr.20, la sediul Biroului de Prevenire şi Consiliere Antidrog zilnic între orele 9-16. Coperta lucrării trebuie să conţină: numele complet, adresa actuală de e-mail, numărul de telefon, adresa, data naşterii, şi şcoala de provenienţă, dacă este cazul.

Eseurile vor fi jurizate de Iuliu Ilyés, primarul oraşului Satu Mare, Amik Marianna, coordonatoarea Centrului de Voluntariat al Organizaţiei Caritas Satu Mare, cine de 8 ani promovează voluntariatul în Satu Mare şi de Olah Katalin, coordonatoarea Biroului de Prevenire şi Consiliere Antidrog Organizaţia Caritas Satu Mare, cine de 5 ani organizează programe pentru tinerii din Satu Mare.

PE CE BAZĂ SE FACE SELECŢIA?

Punctajul maxim este 100 de puncte. Primele 15 persoane, care vor fi cei mai apropiaţi de cele 100 de puncte, vor fi între câştigători.

Primele 12 persoane sunt câştigătorii finali, iar 3 persoane vor fi trecută pe lista de aşteptare, în caz, dacă cineva se retrage, din cei 12 finalişti aceste 3 persoane vor fi luate în considerare. Criterii de selecţie şi punctaj:

- justificarea personală a temei - 20 puncte

- conţinut şi ortografie creativă - 20 puncte

- conţin şi exclamă elemente şi situaţii specifice oraşului Satu Mare - 20 puncte

- eseul conţine abordare teoretică despre rolul tinerilor, comunităţii - 10 puncte

- conţine referinţă la alţi autori, evenimente - 10 puncte

- aduce exemple practice, şi planuri pe viitor - 10 puncte

- conţine planuri de lungă durată - 10 puncte

CUM VEI FI ANUNŢAT?

În data de 4 mai vom expune listele cu participanţii şi cu punctajul obţinut în newsletterurile trimise de pe adresa de e-mail openklub@yahoo.com, şi pe blogul nostru pe szatmár.ro. Dacă ai alte întrebări scrie pe -openklub@yahoo.com

CÂND ESTE TABĂRA?

26 iunie- 10 iulie 2010

UNDE ESTE TABĂRA?

Königswiesen, aproape de Linz, Austria

CARE ESTE PROGRAMUL ÎN TABĂRĂ?

- Un training de 40 ore, care are următoarele teme: consilierea colegială, spirit antreprenorial în comunitate, voluntariat, autocunoaştere, comunicare. După curs primeşti o diplomă, care v-a fi eliberat de Organizaţia Caritas Satu Mare - Biroul de Prevenire şi Consiliere Antidrog şi Centrul de Voluntariat

- Excursii în oraşele apropiate: Linz, o tabără de concentrare, o mănăstire cisterciana în apropiere

- Activităţi de sport: înot, voley, fotbal etc.

- Jocuri : activity, maffia, cărţi, etc.

- Programe libere

CINE VA FI CU MINE ÎN TABĂRĂ?

5 adulţi, care vor coordona trainingul şi vor avea grijă de detaliile organizatorice.