O mai bună înțelegere a doctrinei sociale a Bisericii

Curs pentru formatori în doctrina socială a Bisericii, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis.

În perioada 26 – 28 noiembrie s-a desfășurat primul modul al unui curs de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis și cooperarea Katholische Sozialwissenschaftliche Zentralstelle (KSZ) din Germania.

Cursul a fost susținut de experți din Germania: Mons. Dr, Prof. Peter Schallenberg, director KSZ, Dr. Arnd Küppers, director adjunct KSZ si Mag. Theol. Lars Schäfers, cercetător asociat KSZ. Formatorii au abordat urmatoarele teme: „Justiție / Dreptate și iubire: Introducere în Doctrina Socială Catolică”, „Angajamentul personal și social: Iubirea în acțiune”, „Etica Doctrinei Sociale Catolice”, „Ecologia umană: justiția socială și față de mediu”. Documentele suport pentru sesiunile de lucru, discuţii si analize pe text în grupuri au fost scrisorile enciclice papale: Deus caritas est, Caritas in veritate, Laudato si, Centesimus annus  si lucrarea DOCAT.

La curs au participat reprezentanți ai asociațiior Caritas diecezane/eparhiale din România, Kolping Romania, Actiunea Catolică si Seviciul Maltez de Ajutor, precum si un reprezentant al Conferinței Episcopilor din România și unul de la Universitatea București. Cursul a avut loc la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov).

Acest modul de formare este primul dintr-o serie de patru și reprezintă una din componentele proiectului FOCUS - Program de pregătire spirituală în Doctrina Socială a Bisericii Catolice pentru laici și preoți, angajați și colaboratori ai organizațiilor catolice din România implicați în activități socio-caritabile, implementat in perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020.