Cu muzică şi sport pentru copii cu disabilităţi!

Cu scopul de sprijini funcţionarea serviciilor oferite copiilor cu disabilităţi Caritas Satu Mare organizează două evenimente de binefacere sub motoul "Cu muzică şi sport pentru copii cu disabilităţi!": în 21 mai va avea loc a cincea ediţie a Maratonului de solidaritate, iar în 29 mai va avea loc un concert de binefacere la Filarmonica de stat Dinu Lipatti.

În cadrul centrelor de zi Caritas oferă servicii specializate pentru 400 de copii cu disabilităţi prin care creşte posibilitatea lor de a duce o viaţă cât mai independentă prin terapii şi activităţi complexe de intervenţie timpurie. Sponsorul principal a maratonului din data de 21 mai este firma Autonet.

Participanţi vor avea posibilitatea de a susţine direct cauza cu o taxă de participare de 5 lei pe persoană. Participarea copiilor sub 14 ani este gratuită. Grupurile beneficiază de taxe reduse, astfel taxa de participare pentru 3 persoane este 12 lei, pentru 4 persoane 15 lei şi pentru un grup de 10 persoane 40 de lei. Organizatorii îi invită pe participanţi ca în numele solidarităţii să poarte un tricou alb sau roşu la maratonul din acest an. În ziua maratonului înregistrarea participanţilor va începe la ora 8.00 în faţa sediului Organizaţiei Caritas Satu Mare (P-ţa Libertăţii nr.20), iar startul se va da la ora 8.45.

La fel ca anul precedent există posibilitatea de preînregistrare. Cei interesaţi sunt invitaţi să meargă la secretariatul Organizaţiei între 16-20 mai, unde după plata taxei de participare vor primi cardul de start pe baza căruia la sosire vor primi pâine cu untură şi o bere sau răcoritoare. Pe drum siguranţa participanţilor va fi asigurat de către Poliţia Rutieră iar îngrijirea medicală în caz de nevoie este asigurată de specialiştii Centrelor de îngrijire la domiciliu al Organizaţiei.

Sosirea va fi la Terasa din pădurea Noroieni unde participanţi vor avea parte jocuri, ping-pong, fotbal, escaladarea lăzilor de bere, pinata, tombolă şi va avea loc o prezentare de dresaj canin oferit de şcoala de dresaj Alpha K9. Autobusele cu care este asigurat transportul participanţilor spre oraş vor pleca la orele 14 şi 15.

Concertul de binefacere din 29 mai a fost iniţiat cu scopul de a atrage fonduri pentru susţinerea serviciilor oferite pentru copii cu disabilităţi. Evenimentul va avea loc în sala Filarmonicii de stat Dinu Lipatti începând cu ora 16.

Interpreţii concertului vor fi: Ensemble Classique, Asociaţia Culturală "Bartók Béla" şi soprana Desirée Brodka din Germania. Artiştii vor susţine spectacolul în mod voluntar şi vor interpreta melodii Evergreen (film, musical, operetă, şlagăre). După concert toţi spectatorii vor fi invitaţi în hol pentru a servi pâine cu untură şi un pahar de vin, oferit de Nachbil. Spectatorii sunt invitaţi să facă donaţii în cadrul evenimentului utilizând coşurile şi urnele de donaţii.

Organizaţia Caritas Satu Mare aşteaptă cât mai mulţi participanţi să facă un gest de solidaritate pentru copiii cu disabilităţi!