Caritas lansează un concurs foto

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare lansează un concurs foto cu titlul: „Zile argintii la o vârstă de aur”.

Scopul concursului este ilustrarea frumuseții specifice vârstei a treia, văzută din perspectiva individuală a fotografului.
La concurs se pot înscrie atât fotografi amatori, cât și profesioniști.
Fiecare concurent poate participa cu 3 fotografii, prin trimiterea acestora pe adresa de e-mail: office@caritas-sm.ro până la data de 8 octombrie.
Fotografiile vor putea fi vizualizate pe pagina de Facebook al Caritas, dar  și în cadrul unei expoziții care va avea loc în data de 12 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, eveniment organizat de Caritas cu sprijinul Rotary Club Satu Mare.

Regulament de participare

Organizator: Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare
Participanți: fotografi amatori și profesioniști
Perioada de derulare a concursului: 23 septembrie – 8 octombrie, ora 20:00

Condiții de participare:
1. Fiecare fotograf poate participa la concurs cu maxim 3 fotografii.
2. Fotografiile transmise trebuie să fie creație proprie, prin transmiterea acestora, aplicantul recunoaște că are drepturi depline asupra lor.
3. Fotografiile vor fi trimise în format electronic până în data de 8 octombrie 2017 ora 20:00 la adresa de e-mail: office@caritas-sm.ro
4. Odată cu transmiterea fotografiilor se vor menționa în e-mail următoarele date: nume, data nașterii, adresa, numărul de telefon al aplicantului, respectiv informații referitoare la fotografii: titlul lucrării (lucrărilor), locul și data realizării acestora.
5. Prin aplicarea la concurs participantul își dă acordul ca Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare să utilizeze fotografiile, cu menționarea numelui autorului, pe pagina de Facebook și web a organizației precum și în diverse material promoționale realizate de aceasta. În acest sens va semna și va transmite în format electronic (formă scanată sau fotografie) o Declarație (Declaratie legat de proiect de fotografii 2017). La solicitarea organizatorului, aceasta va fi transmisă și în original la adresa sediului organizației Str. Lükő Béla nr. 15 Satu Mare, cod postal 440061.

Condiții legate de lucrările transmise
1. Tematica fotografiei trebuie să fie legată de tematica concursului: frumusețea specifică a vârstei a treia.
2. Fotografiile cu caracter agresiv, provocator, indecent sau cu caracter politic vor fi excluse automat din concurs.
3. Fotografiile se vor trimite în format jpg.
4. La subiectul e-mailului transmis menționați: „Concurs Foto Caritas“.
5. Denumirea fișierului transmis va fi titlul fotografiei, fără menționarea locației și datei (scrisă fără diacritice)
6. Dimensiunea fotografiei: cea mai scurtă latură va fi de minim 1600 pixel, DPI 300.
7. Dacă doriți, puteți să faceți a mică descriere a fotografiilor, dar nu este obligatoriu.
8. Fotografiile vor fi transmise prin serviciul „we transfer" (serviciu de transfer de date gratuit). Nu avem posibilitatea de a descărca fotografiile trimise prin intermediul altor servicii de transfer de date.
9. La prelucrarea digitală a datelor acceptăm doar modificări de bază: Brightness, Contrast, Color Balance, Hue, Saturation. Nu se acceptă modificări majore ca: adăugarea sau eliminarea unor elemente.
10. Fotografiile nu pot conține elemente care se referă la autor (nume, siglă, watermark etc.)

Evaluarea lucrărilor:
1. Fotografiile vor fi publicate pe pagina de Facebook a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, unde acestea vor putea primi voturi în perioada 25 septembrie – 9 octombrie 2017 ora 18:00.
2. Lucrările vor fi apreciate și de un juriu. Juriul va acorda 2 premii, fotografia care primește cele mai multe like-uri va primi premiu de popularitate.

Rezultatele concursului
1. Rezultatele concursului vor fi publicate în data de 11 octombrie 2017
2. Înmânarea celor 3 premii se va face în data de 12 octombrie 2017 în cadrul Galei organizate cu ocazia Zilei Vârstnicilor ce se va desfășura la sala de evenimente Piramida (str. Botizului nr. 49)
3. Totodată premianții iau la cunoștință și își dau acordul ca fotografiile și filmările realizate cu ocazia premierii să poată fi utilizate de către Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.
4. Premiile concursului:
Premiul I. – o multifuncțională laser color
Premiul II. – smartwatch
Premiul de popularitate - smartwatch

Alte informații:
1. Prin participarea la concurs participantul acceptă condițiile de participare enumerate mai sus.
2. Participantul ia la cunoștință că responsabilitatea pentru orice încălcare a dreptului la propria imagine sau a dreptului de autor prin realizarea sau expunerea publică a fotografiilor îi revine participantului, cât și daunele materiale rezultate din aceasta.

Gestionarea datelor personale
1. Gestionarea datelor legate de concurs se va face de organizator.
2. Prin participarea la concurs, participantul și-a dat acordul la menționarea numelui său alături de fotografiile trimise.
3. Organizatorul nu poate preda aceste date unor terțe persoane.
4. Facebook nu sprijină, sponzorizează sau gestionează acest concurs. Facebook este privat de orice responsabilitate față de participanții la concurs.

Pentru orice întrebări, nelămuriri legate de concurs, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail: office@caritas-sm.ro