Concurs de frumusețe la Centrul „Speranța”

Concursul a fost câștigat de Vatra Eva, iar Spiller Ecaterina și Anghiuș Maria au fost desemnate domnișoare de onoare. 

O femeie trebuie să se simtă frumoasă la orice vârstă, iar colectivul Centrului de Zi „Speranța” pentru Vârstnici al Organizației Caritas știe foarte bine acest lucru. Balul onomastic organizat an de an în luna iulie având ca model renumitul Bal Ana din Balatonfüred (Ungaria) oferă prilej vârstnicelor care frecventează instituția să demonstreze că o femeie poate fi frumoasă indiferent de vârsta pe care o are. Coordonatoarea centrului, Hauler Magdolna consideră că înscrierea în concurs are un efect pozitiv asupra încrederii în sine, dă putere celor implicați să acorde atenție aspectului lor și să rămână astfel cât mai mult timp frumoase, atractive.
Balul Ana organizat miercuri, 24 iulie, la Centrul „Speranța” a ajuns la a 21-a ediție. La eveniment a fost prezent și directorul general al organizației, Ioan Roman, respectiv coordonatorul programelor pentru vârstnici al Caritas, Boros János.
Conform obiceiurilor, balul a fost deschis de maistrul de ceremonii, Fűzi Vasile, care a făcut o scurtă prezentare istorică al evenimentului. Apoi octogenarul Kruzlics Ioan a vorbit despre frumusețea feminină subliniind că femeile care iubesc viața sunt cele cu adevărat frumoase, căci acestea se iubesc pe sine și astfel îi iubesc și pe ceilalți. Marchiș Gheorghe (Gigi) a trecut în revistă cele mai renumite femei din istoria universală care au purtat frumoasa nume de Ana.  
Apoi a început mult așteptatul concurs de frumusețe la care s-au înscris 21 de pensionare. Cea mai tânără concurentă a avut 62 de ani, iar cea mai în vârstă 78, toate frumoase și pline de viață. În semn de respect și admirație, participantele la concurs au fost conduse prin sală pe ritm de vals vienez de nimeni altul decât directorul general, Ioan Roman.
Câștigătoarele au fost desemnate prin votul membrilor de club. Titlul de Miss Ana 2019 i-a revenit pensionarei Vatra Eva, iar Spiller Ecaterina și Anghiuș Maria au devenit domnișoare ei de onoare. Coroana a fost înmânată de Puiu Rozalia Margó, Miss Ana 2017. Noua regină a balului susține că această zi a fost una dintre cele mai minunate din viața ei. „În data de 21 am fost cea mai fericită, când m-am căsătorit, fiul meu s-a născut tot în data de 21, iar acum am câștigat a 21-a ediție a Balului Ana. Pentru mine numărul 21 este legat de experiențe pozitive” – a afirmat vârstnica. Întrebată în ce constă frumusețea la vârsta a treia, Eva Vatra a răspuns că în aspectul îngrijit și recomandă pentru toate femeile să se ocupe de aspectul lor orice vârstă ar avea.
În cadrul evenimentului au fost felicitați membrii de club născuți în luna iunie, respectiv iulie. Szilaghi Vasile, Mureșan Victor, Grigor Ana, Petric Aurelia, Kicska Maria, Fűzi Vasile, Takács Jenő, Hepcal Vasile, Makai Mária, Tagyi Alexandru și Pop Adel au primit câte o garoafă albă din partea colegilor. Sărbătoriții care au lipsit de la eveniment, Koromoszley Sára, Berszan Béla și Kerner István vor fi felicitați la următoarea întrunire.
Pensionarii nu au uitat nici de colegele lor care poartă frumoasa nume de Ana. Anele centrului: Grigor Ana, Kiss Ana, Leiti Anna, Vinkler Klára Anna și Ruba Ana au primit multe urări de bine și câte-un fir de floarea soarelui. Evenimentul a continuat cu dans și voie bună.
Pensionarii care frecventează Centrul de Zi „Speranța” pentru Vârstnici din Satu Mare se bucură împreună de succesele fiecărui membru, se sprijină reciproc în vremuri grele, trăiesc împreună atât clipele fericite cât și cele mai puțin bune, ca o adevărată comunitate. Iar evenimentele precum Balul Ana fac ca această comunitate să fie mai strânsă, mai unită, mai puternică.