Proiectul a fost încoronat de succes și la Satu Mare

În jur de 500 de persoane au participat la încheierea festivă a proiectului Erasmus+ intitulat „Clopoțelul sună pentru toți!" 

În cadrul proiectului „Clopoțelul sună pentru toți!" implementat în județul Satu Mare de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în calitate de partener, 10 copii cu cerințe educaționale speciale (3 din Carei și 7 din Satu Mare) au vizitat săptămânal câte-o grupă de grădiniță/ clasă timp de 10 săptămâni însoțiți de un psihopedagog. Proiectul și-a propus ca scop integrarea acestor copii în comunități de grădiniță/ școlare prin implicarea lor în activități comune cu copiii majoritari. Festivitatea de încheiere a oferit un prilej pentru micuți de a arăta rodul muncii lor părinților și bunicilor, grupele și clasele pregătindu-se cu un joc, cântec, dans învățat și prezentat împreună cu băiețelul/ fetița cu cerințe educaționale speciale.
Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au evoluat: grupa maghiară de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 Satu Mare (educatoare: Kalmár Mária și Popp Yvett), grupa maghiară de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Guliver” Satu Mare (educatoare: Butka Ilona și Barra Júlia), clasa pregătitoare A de la Şcoala  Gimnazială „Grigore Moisil" Satu Mare (învățătoare: Câmpean Daniela), respectiv clasa pregătitoare B de la aceeași instituție (învățătoare: Sabou Eva Ioana), clasa pregătitoare de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Hám János” (învățătoare: Leiti Mónika), clasa pregătitoare de la Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” (învățătoare: Sárosi Melinda), și clasa pregătitoare de la Liceul de Arte „Aurel Popp” (învățătoare: Blatnitzki Cecília). La eveniment a fost invitată și trupa de dans Crazy Dancers Satu Mare care a creat o atmosferă cu totul specială.  
Festivitatea de încheiere a proiectului „Clopoțelul sună pentru toți!" a oferit o ocazie excelentă pentru membri de familie ai copiilor majoritari să observe cum cooperează copiii lor cu copilașii cu CES, şi să constate că nu numai că se înţeleg bine, dar copiii lor îi îndrăgesc şi îi sprijină pe aceştia. Iar copiii care au grijă de alţi copii, devin adulţi care vor avea grijă de ceilalţi. Acesta este succesul proiectului „Clopoţelul sună pentru toţi!" pe termen lung.