Centre pentru tineret

Centrul Social Deschis "Sf. Paul" Satu Mare,
str. Lükő Béla nr. 15, telefon: 0261-714431

Cine sunt beneficiarii noștri?

• adolescenţi şi tineri între 14-35 ani, care fiind într-o perioadă a căutării personalităţii lor întâlnesc dificultăţi în relaţionarea cu semenii, consolidarea unei independenţe emoţionale, dezvoltarea intelectului, constituirea unui sistem de valori civice, alegerea unui partener şi prezintă interes pentru implicarea activă în modelarea stilului lor de viaţă.

Ce oferim?

• Furnizare de servicii de consiliere psihologică, educaţională şi socială pentru adolescenţi şi tineri în vederea dezvoltării abilităţilor de viaţă
  • Instruirea părinţilor pentru reînnoirea cunoştinţelor, deprinderilor şi valorilor la care părinţii pot apela pentru a putea menţine relaţii armonioase cu adolescentul
  • Prevenirea abuzului de droguri pentru grupurile vulnerabile de adolescenţi, tineri din municipiul Satu Mare, prin programe inovative de igienă mentală
  • Dezvoltarea personalităţii adolescenţilor şi tinerilor prin implicarea lor în activităţi de voluntariat

Principalele activități ale centrului

• Servicii de consiliere: consiliere psihologică şi consiliere online. Scopul serviciului este optimizarea, autocunoaşterea şi dezvoltarea personală sau prevenţia şi remiterea problemelor emoţionale, cognitive si de comportament
  • Programe de educaţie non-formală desfăşurate sub forma unor activităţi interactive având ca scop formarea atitudinilor personale faţă de abuzul de droguri, autocunoaştere şi cunoaştere interpersonală
  • Activităţi de grup şi traininguri tematice cu scopul de dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor tinerilor pe diferite teme (planificarea carierei, autocunoaştere, managementul stresului etc.)
  • Activităţi alternative de voluntariat cu scopul de dezvoltare a personalităţii tinerilor prin implicarea lor în viaţa comunităţii şi asumarea unor roluri active care îi responsabilizează şi le oferă, în acelaşi timp, posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod sănătos şi eficient
  • Servicii de informare: furnizarea informaţiilor legate de serviciile centrului, a organizaţiei şi a altor informaţii, care sunt deţinute de personalul centrului şi servesc beneficiarul.