Centre de zi pentru vârstnici

Centrul de Zi "Speranța" pentru Vârstnici  - Satu Mare,
str. C.A. Rosetti nr. 2/A, telefon: 0261-769265

Centru de Zi pentru Vârstnici - Carei,
str. Someş nr. 11, telefon: 0261-865754

Centru de Zi pentru Vârstnici - Turulung,
str. Parcului nr. 267, telefon: 0261-447335

Centru de Zi pentru Vârstnici - Baia Mare,
str. George Coşbuc nr. 54, telefon: 0262-218058

Centru de Zi pentru Vârstnici - Sighetu Marmaţiei,
str. Ioan Mihaly de Apşa nr. 17, telefon: 0262-310881

Cine sunt beneficiarii noştri?

• persoane de vârsta a treia (peste 60 de ani), cu o stare a sănătăţii relativ bună, cu venituri modeste, cu un grad de dependenţă scăzut ceea ce le permite vizitarea zilnică a instituţiei

Servicii:

Reinserţia socială a persoanelor în vârstă:

• organizarea de activităţi care vizează resocializarea vârstnicilor - activităţi culturale (bibliotecă, muzică, recitaluri etc.), informative (citirea presei, TV, radio, întâlniri cu specialişti), activităţile de club (baluri, aniversări, sărbători, jocuri de societate)
  • informare şi intermediere - asupra posibilităţilor care există la nivel de localitate în domeniul îngrijirii celor de vârsta a treia, prelucrarea periodică a normativelor care vizează asistenţa persoanelor vârstnice, se citesc articolele din ziar referitoare la noile metodologii, reglementări referitoare la vârstnici şi astfel beneficiarii pot cunoaşte posibilităţile pe care le oferă legea la nivel naţional şi local
  • însoţirea persoanelor vârstnice care necesită ajutor la sediul altor factori sociali şi acordarea de sprijin în vederea întocmirii documentaţiei necesare
  • vizitarea beneficiarilor internaţi la centrele de tratament medical şi/sau la domiciliu
  • organizarea de activităţi care au ca scop păstrarea condiţiei fizice a vârstnicilor prin gimnastică, plimbări, excursii în aer liber, grădinărit în curtea instituţiei, dansuri, scenete, concursuri cu caracter sportiv care au ca scop păstrarea nivelului fizic al beneficiarilor şi implicit păstrarea autonomiei personale a acestora
  • activităţi de ergoterapie - executarea unor mici cadouri, lucru de mână, obiecte ornamentale cu care pot fi împodobite încăperile instituţiei sau se pot oferi ca şi cadou musafirilor sau altor beneficiari cu ocazia aniversării zilelor de naştere etc.
  • consiliere socială