Cantina Socială Caritas Baia Mare

- program de acordare a mesei: între orele 12 și 14
- program cu publicul: între orele 12 și 14
- program de vizită şi informare: între orele 12 și 14

Serviciu social înfiinţat şi administrat de furnizorul Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, acreditat conform Certificatului de acreditare seria AF seria AF Nr. 002245 eliberat la data de: 27.03.2017, Licenţa de funcţionare definitivă seria LF Nr. 0005265 eliberat la data de 10.05.2016.

Anul înființării: 1998

Beneficiari:

• persoane fără venituri stabile
  • persoane cu venituri insuficiente pentru asigurarea unei mese calde pe zi
  • persoane care nu au posibilități de preparare a unei mese calde (condiții de locuit precare)
  • familii cu mulţi copii şi venituri insuficiente asigurării unui trai decent
  • persoane vârstnice cu venituri mici şi sănătate deteriorată, care nu dispun de condiţiile şi capacitatea fizică pentru prepararea hranei calde
  • persoane cu multiple boli cronice, ale căror cheltuieli de medicamente necesare supravieţuirii sunt atât de mari încât nu le mai rămân bani pentru asigurarea unei mese calde pe zi

Scopul serviciului social:

• ameliorarea situaţiei de criză a persoanelor vulnerabile aflate în risc social crescut, prin prepararea și servirea unei mese calde și/sau după caz pachete alimentare de bază, contribuind la asigurarea nevoilor de bază ale persoanelor și familiilor aflate în situații de dificultate, fără venituri sau cu venituri reduse

Servicii:

• prepararea și servirea unei mese calde pe zi (meniu compus din două feluri de mâncare)