Redirecționează 3,5% către Organizația Caritas!

Sprijină serviciile sociale acreditate asigurate de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare!

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare oferă an de an sprijin și ajutor pentru mii de copii, tineri, adulți și vârstnici aflați în dificultate. Misiunea asumată – sprijinirea persoanelor aflate în nevoie, în spirit creştin, fără deosebire de naţionalitate, religie, rasă, sex sau convingeri politice, având în vedere principiile creştine catolice – organizația o îndeplinește fără compromisuri, într-o lume în continuă schimbare.

De-a lungul celor trei decenii de activitate, această sarcină nu a fost deloc ușoară. Sprjinul primit din partea partenerilor externi și interni ai Caritas, subvențiile de stat, cofinanțările din bugetele locale, proiectele derulate reprezintă venituri importante pentru organizație, dar adesea nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare ale centrelor sociale. Pentru a putea furniza fără întrerupere servicii sociale comunității, Organizația Caritas este în continuă căutare a unor noi surse de venit. O astfel de sursă reprezintă donațiile provenite din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri care furnizează servicii sociale acreditate. Anul trecut pe această cale Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a reușit să colecteze 46.708,56 lei, cu 34% mai mult decât în anul precedent. Volumul mai mare de redirecționări arată că membrii comunității au încredere în organizație, apreciază calitatea serviciilor oferite de aceasta și nu ezită să se implice pentru a sprijini menținerea acestora.

În anul 2019, toate cele 25 de unități de asistență socială ale Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare au funcționat la capacitate maximă, asigurând servicii pentru 2336 de persoane aflate în nevoie, din care 744 copii și tineri, 329 persoane cu dizabilități, 782 vârstnici și 481 de persoane care au cerut ajutorul organizației în diferite situații de criză. 

 

Orice sprijin este binevenit 

Prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către Organizația Caritas, cetățenii dornici să facă un bine pentru comunitatea în care trăiesc, contribuie direct la îmbunătățirea calității vieții a mii de persoane în fiecare an. Persoanele fizice plătitoare de impozit pe venit, au posibilitatea de a decide asupra soartei a 3,5% din impozitul lor prin completarea și depunerea formularelor 230. 

Anul acesta se vor completa două formulare 230, și anume:

- pentru redirecționarea impozitului pe venit realizat în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2019, inclusiv, se va completa formularul 230 aferent Ordinului nr. 50/2019. Pentru a descărca formularul, click aici!

pentru redirecționarea impozitului pe venit realizat în perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2019, inclusiv, se va completa formularul 230 aferent Ordinului nr. 140/2020. Pentru a descărca formularul, click aici!

Data limită pentru depunerea formularelor 230 este 25 mai. Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare îndeamnă cetățenii cu sensibilitate socială să redirecționeze 3,5% din impozitul lor pe venit către organizație, sprijinind astfel serviciile sociale asigurate de aceasta.

 

Datele organizației sunt următoarele:
Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare
Cod de identificare fiscală: 4960929
Cont bancar (IBAN): RO80 RNCB 0221011282140001