Prietenia – o punte între generații

Preșcolarii din grupa „Floricelelor” și-au vizitat prietenii de la Centrul de Zi pentru Vârstnici „Sfântul Iacob” al Caritas.

Vârstnicii care frecventează Centrul „Sfântul Iacob” al Organizației Caritas au petrecut o zi minunată alături de oaspeții lor dragi – preșcolarii din grupa „Floricelelor” de la structura Mondiala a Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”.

Colaborarea celor două instituții a început în luna octombrie. De atunci, seniorii și copiii se întâlnesc regulat în cadrul unor activități comune – ei au preparat salată de fructe împreună și s-au pregătit pentru sărbătorile de iarnă de asemenea împreună. În cadrul întâlnirii din data de 6 februarie, coordonatoarea Centrului „Sfântul Iacob”, Angela Kincses, a citit o poveste copiilor și pensionarilor prezenți în sală, poveste, care a fost discutată apoi cu ajutorul educatoarei Bondics Eleonora Augusta.

Personajul principal a fost un uriaș care inițial și-a dorit să devină cel mai fain uriaș din oraș, dar a realizat, trecând prin mai multe aventuri, că este mai bine să fie considerat cel mai prietenos. Preșcolarii și vârstnicii au fost de acord că este mai important să fim buni și să ne comportăm frumos cu semenii noștri, decât să purtăm cele mai frumoase ținute.  

După dezbatere, copilașii și-au exprimat gândurile legate de acest subiect și prin desen.

 „Vârstnicii se bucură de fiecare dată de compania copiilor – susține Angela Kincses – ei își aduc aminte de vremurile când au fost înconjurați de nepoții lor preșcolari. Cea mai plăcută experiență pentru ei este să simtă că pot oferi dragoste acestor copii, pe care deja îi cunosc chiar și după nume”. Educatoarea grupei „Floricelelor” consideră că amabilitatea și atenția bunicilor de care copiii au parte datorită activităților comune are un efect extrem de benefic aspura preșcolarilor.

Seniorii și copiii se pregătesc deja pentru următoarea activitate, care, probabil, va avea ca tematică sosirea primăverii.