Fiecare ghiozdan este o nouă șansă!

Caritas organizează o acțiune de colectare de ghiozdane în perioada 28 august – 8 septembrie. 

Centrul Social Deschis „Casa Prieteniei” al Caritas se ocupă zilnic de 70 de copii. Misiunea asumată a centrului este dezvoltarea abilităților copiilor proveniți din medii sociale defavorizate încât ei să corespundă cerințelor școlare și să poată țină pasul în asimilarea cunoștințelor cu colegii lor de clasă. Oferindu-i ajutor la învățătură, sprijinindu-i în frecventarea școlii și absolvirea claselor, ei primesc o șansă de a deveni membri activi și valoroși ai comunității sătmărene.

Contăm și pe ajutorul tău!
La „Casa Prieteniei” copii sunt preocupați încă de joacă, dar ei sunt deja emoționați de începerea noului an școlar. Cea mai mare problemă în această perioadă reprezintă achiziționarea ghiozdanelor, căci purtându-le zilnic, este important ca acestea să fie pe placul copiilor. În acest sens avem nevoie de ajutorul tău. Dacă sunt copii școlari în familia ta pentru care ai achiziționat deja sau intenționezi să cumperi ghiozdan nou, te rugăm să nu-l arunci pe cel vechi, dacă acesta este încă în stare bună, ci donează-l unui școlar de la „Casa Prieteniei”. Un ghiozdan drăguț este o motivație în plus pentru un copilaș să frecventeze școala mai cu drag. 
Ghiozdanele le preluăm la Centrul de Resurse pentru Integrare Socială şi Profesională Satu Mare al Caritas, situat pe strada B. Șt. Delavrancea Nr. 9, în perioada 28 august – 8 septembrie, de luni până vineri între orele 8 și 16. 
Îți mulțumim din suflet pentru ajutor!